19. kolovoz 2023. | Autor: dd

Delegacija grada prijatelja Schaffhausena u posjeti Varaždinu

Delegacija grada prijatelja Schaffhausena predvođena predsjednikom Sabora grada Schaffhausena g. Michaelom Mundtom boravi u službenoj posjeti Gradu Varaždinu i jubilarnom 25. Špancirfestu.

Na sastanku, održanom 19.kolovoza 2023. razgovaralo se o nastavku dosadašnje uspješne suradnje na području kulture, obrazovanja i gospodarstva između Schaffhausena i Varaždina nakon što je 2019. godine sklopljena Povelja o prijateljstvu i suradnji.

Gradonačelnik Bosilj izrazio je zadovoljstvo što je upravo Švicarska konfederacija zemlja partner ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, što je rezultat prijateljstva i suradnje Grada Varaždina i Schaffhausena, a zamjenik Marković istaknuo je odličnu suradnju i na području gospodarstva. Sastanku je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki, a delegaciju Schaffhausena predvodio je predsjednik Sabora grada Schaffhausena g. Michael Mundt, a sastanku su nazočili i Daniel Preisig, član gradskog vijeca/vlade grada Schaffhausena,  Marijo Caleta, zamjenik pročelnice Ureda grada te Thomas Casura, zamjenik veleposlanika Švicarske konfederacije u Republici Hrvatskoj.