04. svibanj 2021. | Autor: ddretar

Defileom vozila varaždinski vatrogasci proslavili Dan sv. Florijana

Defileom vozila, varaždinski vatrogasci proslavili su Dan vatrogastva i blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Kolona sastavljeno od tridesetak vatrogasnih osobnih vozila , pick-apova, kombi i navalnih vozila , cisterni, kamiona s ljestvama, tehničkih i specijalnih vozila Javne vatrogasne postrojbe i varaždinskih dobrovoljnih vatrogasnih društava prošla je od  aerodroma prigradska naselja i centar grada. Impresivnu kolonu koja se kretala uz zvučne i svjetlosne signale predvodilo je zapovjedno vozilo s gradonačelnikom Grada Varaždina dr.sc. Ivanom Čehokom i Ivicom Labašem, zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe koji je ujedno gradski i županijski  vatrogasni zapovjednik.

Građani su mogli vidjeti da su naši vatrogasci ponajbolje opremljeni, ako ne i najbolje opremljeni u državi. Još je važnije reći da je kompetencija naših vatrogasaca, njihove sposobnosti, vještine i njihova osobna sposobnost ono što je uz opremu i vozila jamstvo naše sigurnosti. Mi smo u ove četiri godine nabavili četiri nova vozila. Potpuno smo ih obnovili i opremili i danas možemo biti sigurni od svih nepogoda. – rekao je gradonačelnik prisjetivši se da su varaždinski vatrogasci među prvima priskočili nastradalima nakon potresa na Banovini te je dodao: Trebamo se ponositi svojim vatrogascima! Svaka uložena kuna u vatrogastvo je najbolje uložena kuna. U proteklih četiri godine mi smo u opremu i vozila uložili više nego u prijašnjih deset godina. - naveo je gradonačelnik Čehok čestitajući vatrogascima njihov dan i blagdan svetog Florijana.