04. veljača 2024. | Autor: Maja Hrešć

Davis Cup u Varaždinu popratili brojni navijači i ljubitelji tenisa

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u subotu su u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin prisustvovali otvorenju Davis Cupa, jednog od najprestižnijih teniskih turnira.

Varaždin je već treći puta grad domaćin ovog natjecanja, a uz brojne navijače, otvorenju i prvim mečevima nazočili su i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborski zastupnici Siniša Jenkač i Žarko Tušek, državni tajnici, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i brojni ugledni gosti.

Davis Cup započeo je mečom Marina Čilića i belgijskog tenisača Zizou Bergsa. Nakon prvog dana susreta Hrvatske i Belgije u kvalifikacijskom susretu nitko nije imao prednost, rezultat je bio 1:1. Zizou Bergs svladao je Marina Čilića, a onda je izjednačio Duje Ajduković, pobijedivši Jorisa De Loorea. Današnji, nedjeljni program, za koji je također veliki interes navijača, započeo je okršajem parova, za koji su prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić te Sander Gille i Joran Vliegen.