29. lipanj 2012.

DANAS POČINJE VARAŽDIN POD ZVIJEZDAMA

varazdin pod zvijezdama image varazdin pod zvijezdama

29.06.2012. -  Nakon odgode zbog kišnog početka lipnja, u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina od 29.  lipnja do 1. srpnja događanje „Varaždin pod zvijezdama“ objedinit će različite kulturne i zabavne izričaje. Događanje će se održati u Šetalištu V. Jagića i u zvjezdarnici II. osnovne škole.
Programi započinju u petak u 18 sati uz druženje s književnikom Nenadom Slukićem, a nastavljaju se baletnim kolažom Udruge za klasnični balet Vindija. Saxofonski orkestra Sequoia čine priznati pedagozi, solisti, skladatelji, jazz i komorni glazbenici iz Hrvatske i Slovenije. Njihov zvjezdani, premjerni nastup u Hrvatskoj počinje upravo u Varaždinu u petak u 21,30 sati s repertoarom od Bacha i Haydna do Janis Joplin…
U subotu u 10 sati sudjelujte u edukativnoj radionici „Zelena priča“ i otkrijte malo manje poznate zanimljivosti Šetališta. U 19 sati druženje se nastavlja u društvu književnice Ivane Simić Bodrožić, a u 20 sati park će po prvi puta ugostiti Koncert tri klavira. Finalisti supertalenta, Kazalište sjena, samo za posjetitelje „Varaždina pod zvijezdama“ u subotu u 22 sata.
A nedjelja prijepodne rezervirana je za kreativnu radionicu „Od papira do lutke, pa sve do ilustracija slikovnice“ i za promenadni koncert Big banda Čakovec.

Događanje „Varaždin pod zvijezdama“ i ove godine uključuje i programe u gradskoj zvjezdarnici II. osnovne škole Varaždin. Planet Mars svojom jarkocrvenom bojom već stoljećima očarava i inspirira znanstvenike i umjetnike.
Istražite i Vi uz pomoć kratkih filmova u 3D tehnici dijelove Marsa odnosno njegove reljefne strukture i široke panorame. Kroz teleskop spojen na projektor, na jednom segmentu platna u stvarnom vremenu prikazat će se planet Mars, a posjetitelji će dobiti dojam vlastitog prisustva na crvenom svijetu iz dvije perspektive - lebdenja iznad njegove površine (film) kao i stajanja na njegovoj površini (fotografija).
Programi „Varaždina pod zvijezdama“ koji se održavaju u Šetalištu V. Jagića bit će besplatni, a za događanje „Preko oceana noći u crveni svijet…“ u gradskoj zvjezdarnici, koje traje 45 minuta, ulaz se naplaćuje 20 kn. Događanje u zvjezdarnici počinje u petak i u subotu u 21,30 sati i ponavlja se svakih sat vremenena do posljednje grupe koja počinje svoje čarobno putovanje do Marsa u 0,30 sati. Broj ulaznica je ograničen, a mogu se kupiti u Turističkoj zajednici grada Varaždina, I.Padovca 3. Više informacija o programu i ulaznicama može se dobiti na http://www.tourism-varazdin.hr.