14. veljača 2024. | Autor: dd ab

Danas počinje isplata uskrsnica u Varaždinu

U Varaždinu danas, u srijedu 14. veljače 2024. godine počinje isplata „uskrsnica“ u iznosu 50 eura koju će primiti ukupno 4520 osoba.

Jednokratna novčana pomoć Grada Varaždina – „uskrsnica“  namijenjena je umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno 420 eura za mjesec prosinac 2023. godine.  „Uskrsnicu“  će također dobiti i osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područne službe Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina. Riječ je o 3776 umirovljenika, zatim 85 osoba koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin te 659 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin. 

U proračunu Grada Varaždina ukupno je osiguran iznos od  226.000,00 eura za isplatu „uskrsnica“.

Poštari će  dostavljati  „uskrsnice“  na adrese  korisnika, a previđa se da će je svi korisnici primiti najkasnije do Uskrsa. Reklamacije će se podnositi nakon isplate „uskrsnica“ o čemu ćemo naknadno obavijestiti građane.