11. rujan 2021. | Autor: Maja Hrešć

Dan zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u subotu je prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin koja se održala u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Podružnica Varaždinske županije te policijskih uprava varaždinske i međimurske.

Uz članove obitelji poginulih i nestalih pripadnika te brojne članove Postrojbe, svečanosti su nazočili i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića brigadir Darko Duhović, izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Vladimir Bergman, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić i brojni drugi gosti.

Gradonačelnik je povodom 30-godišnjice osnivanja Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin u ime Grada Varaždina primio plaketu za podršku i rad pripadnika Postrojbe i Podružnice.

Gradonačelnik je braniteljima i njihovim obiteljima iskazao najdublje poštovanje i zahvalu za sve što su učinili da bi mi danas živjeli u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj, zaželio je uspješan rad Društvu i udrugama te još mnogo ovakvih obljetnica na kojima se prisjeća i čuva uspomena na njihovu veliku žrtvu.