07. studeni 2018. | Autor: D Dretar

Dan neovisnih kina

U srijedu se varaždinsko gradsko kino - kino Gaj pridružuje Hrvatskoj mreži nezavisnih kinoprikazivača u obilježavanju Dana neovisnih kina, filmske manifestacije usmjerene na promoviranje kina, kinematografske djelatnosti i filmske kulture.

Građani će 07. studenog u kinu Gaj  moći besplatno pogledati 'Karate Kid' u 18:00 sati te 'Ponoćni Ekspres' u 20:30 sati.

 

Pučko otvoreno učilište Varaždin ujedno je u okviru svoje audiovizualne djelatnosti objavilo početak rada Filmskog ureda, u svrhu promocije Varaždina kao idealnog mjesta za snimanje filmova odnosno film friendly grada. Izrađena je i mrežna stranica (www.varazdinfilmcommission.eu) koja sadrži katalog lokacija na kojima je moguće snimanje. Ona će se redovito ažurirati i dopunjavati. 

Koncept Varaždina kao film friendly grada bazira se na konceptu državnih poticaja, nacionalne strategije promocije Hrvatske kao pogodne za snimanje filmova te na konceptu razvoja gospodarstva, povećanju lokalne potrošnje, direktnih benefita za lokalnu zajednicu i promociju turizma. Radom Filmskog ureda koordinirat će zaposlenik POU Varaždin koji je zadužen za koordinaciju programa kina, a u 2019. godini dodatno će se poraditi na promociji Filmskog ureda. 

 

Pučko otvoreno učilište Varaždin odnosno kino Gaj pokrenulo je u studenom 2018. godine Filmski klub. Riječ je o posebnom programu kina Gaj u okviru kojeg će se prikazivati popularni, ali i manje poznati filmovi koji su s vremenom izborili "kultni" status kod određenog dijela publike. Kao što definicija riječi "klub" nalaže, cilj je sve posjetitelje kina Gaj, ali i ostale, uključiti u dijalog i stvoriti jednu istinsku filmofilsku zajednicu u Varaždinu. Filmski klub kina Gaj 9 studenog 2018. godine u 20:30 sati otvara kultni klasik "Isijavanje" redatelja Stanleya Kubricka, jednog od najutjecajnijih i najcjenjenijih redatelja svih vremena. Cijena karte je 15,00 kuna. Više detalja pogledajte na linku: http://www.kinogaj.hr/raspored.html