03. listopad 2012.

Dan anđela u sklopu projekta "Centar živi"

dan anđela image dan  anđela

03.10.2012. - Varaždinski Muzej anđela jučer je u svom Rajskom vrtu obilježio Dan anđela čuvara, a podržao ga je i Grad Varaždin u sklopu projekta "Centar živi".

Brojni gosti imali su prilike čuti  pobjednike nedavno završenog Natječaja za kratku priču na temu anđela. Naime, prosudbeno povjerenstvo u sastavu Božica Jelušić, književnica iz Đurđevca, Jadranka Pintarić urednica i kritičarka iz Zagreba te  Nada Bogojević, pjesnikinja i predsjednica Književnog društva Varaždin, odabrale su 3 ravnopravna pobjednika natječaja, na koji je pristiglo 47 priča iz Hrvatske i inozemstva.
Dan anđela čuvara u Muzeju anđela popratile su i zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju mr.sc. Jelena Zrinski Berger. Zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević tom je prilikom rekla kako joj je drago što Varaždin ima muzej o kojem se priča u Hrvatskoj, ali i van granica Lijepe naše. „Meni je drago što je Muzej anđela odredište mnogih turista, ne jednom pitali su me –A gdje je taj vaš Muzej anđela?, a isto tako ponosna sam što je varaždinski Muzej anđela, u nedjeljnom izdanju Jutarnjeg lista, uvršten među 50 najcool mjesta u Hrvatskoj. Mislim da to dovoljno govori o važnosti ovog mjesta.“
Zahvalivši svim gostima na dolasku, umjetnik Željko Prstec, čije su slike kao prizanje i nagradu dobili nagrađeni autori, naglasio je kako je ponosan što je Muzej anđela u centru grada, a samim time i dio važnog gospodarskog projekta Centar živi.
Svoje su priče "Anđeo Gabrijel", čitali su Berislav Njegovec iz Varaždina, "Varaždinsko buđenje",  Josip Ivanović iz Tomislavgrada i "Svileni i Kososvila", Zdenka Mija Brebrić, iz Bjelovara.
Nakon čitanja priča, održan je koncert duhovne glazbe varaždinskog kantautora Antonia Tkaleca sa gostima.