02. rujan 2023. | Autor: dd

Dame u haljinama organizirale humanitarnu likovnu koloniju

Dame u haljinama, članice Udruge Varaždinske građanske garde organizirale su u subotu, 2. rujna 2023. godine prvu likovnu koloniju Varaždinski purgar. Na Starom gradu se okupilo pedesetak umjetnika, Varaždinaca, ali i gostiju iz cijele Hrvatske.

Nakon kolonije bit će organizirana aukcija doniranih slika, a sakupljenim novcem nabavit će se igrala za djecu s posebnim potrebama. Tu je inicijativu danas podržao i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj: "Ova lijepa priča započela je prije godinu dana kada su Dame u haljinama pokrenule postavljanje prvog igrala za djecu s posebnim potrebama. Sada će biti nabavljeno igralo prilagođeno djeci u kolicima koje će moći koristiti bez da ih se premješta. Vjerujem da će ova kolonija postati tradicionalna. U Gradskoj knjižnici bit će organizirana prodajna izložba ovih djela. Nadam se da će se gradske tvrtke i ostali odazvati pozivu i da će otkupiti djela kako bi se prikupila dovoljna sredstva." - rekao je gradonačelnik.

Damama u haljinama i Varaždinskoj građanskoj gardi u organizaciji su pomogli Grad Varaždin, Turistička zajednica Grada Varaždina, HDLU, Gradski muzej Varaždin i brojni sponzori.

Idejna začetnica kolonije bila je Marija Vuković kojoj je danas pripala čast opaliti počasni hitac iz topa Varaždinske građanske garde.