28. lipanj 2022.

„Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj danas 28. lipnja 2022. godine ispred Gradske vijećnice dočekao je članove Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 koji su 18. lipnja 2022. godine krenuli za Vukovar odakle je započela njihova pješačka ruta do Komarne. Riječ je o sudionicima projekta „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“ koji pješačenjem u etapama od 18. lipnja preko cijele Hrvatske žele spojiti sve dijelove Lijepe naše u čast otvorenja Pelješkog mosta.

Projekt „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“, pješačenje od Vukovara do Komarne organizira vodstvo Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 na čelu s predsjednikom Vladimirom Leskovarom, koji je ujedno i voditelj projekta. Pokrovitelji projekta su Grad Varaždin, Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova.

„Osim odavanja počasti svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu, riječ je i o lijepoj promociji grada Varaždina i naših branitelja koje smo prije 11 dana ispratili za Vukovar te su do sada propješačili Vukovar, ratišta u Lipiku, Pakracu i stigli danas u Varaždin te nastavljaju dalje svoj put. Pred njima je još oko 700 kilometara te će prijeći skoro cijelu Hrvatsku i doći na cilj dan prije otvorenja Pelješkog mosta“ – izjavio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Nakon kratkog prijema u Gradskoj vijećnici Gradonačelnik je zajedno s braniteljima odao počast svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu zapalivši svijeću kod Križa branitelja te poželio braniteljima sreću na putu koji je ispred njih.

Danas 28. lipnja 2022. godine u 20 sati ispred Gradske vijećnice na Trgu kralja Tomislava biti će u njihovu čast izveden i kraći glazbeni program Mješovitog pjevačkog zbora „Kapela Paulina Warasdin“ pod vodstvom Zdenka Kušćera.