29. rujan 2021.

Cro-race održan u Varaždinu

Jučer je u Varaždinu završena prva etapa međunarodne Cro-race utrke kojoj je start bio u Osijeku, s prolaskom kroz Ludbreg, a cilj na Franjevačkom trgu u Varaždinu, gdje je veliki broj građana došao pozdraviti bicikliste i ostale sudionike utrke.

Prvi nakon prve etape bio je Nijemac Phil Bauhaus, drugi je stigao Nizozemac Olav Kooij, dok je treće mjesto zauzeo Norvežanin Kristoffer Halvorsen. Na utrci sudjeluju i hrvatski biciklisti, a najbolji je bio Fran Miholjević  koji je zauzeo 5. mjesto. 

Gradonačelnik Neven Bosilj dočekao je bicikliste na cilju u društvu gradonačelnika Grada Ludbrega, Dubravka Bilića te ostalih predstavnika Garda Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Kao uvod u Cro -race, na Trgu kralja Tomislava, je održana i virtualna Kids CRO Race utka koja je okupila mnoštvo djece i građana. Cilj utrke je potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.