12. travanj 2024.

Članovi delegacije španjolskog grada Plasencia u službenom posjetu Gradu Varaždinu

 

U sklopu projekta Europske urbane inicijative City-to-city exchange „Digital transition in the role of sUstainablE Tourism – DUET“ članovi delegacije španjolskog grada Plasencia, posjetili su Grad Varaždin. Cilj projekta je razmjena znanja i iskustva vezanih uz područje digitalizacije turizma.

Tijekom njihovog boravka u Varaždinu održani su sastanci s predstavnicama Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina, direktorom Tehnološkog parka Varaždin te ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Varaždin na temu digitalizacije, turizma i korištenja digitalnih alata u svojstvu promocije turističkih destinacija. Također, članovi delegacije obišli su brojne kulturne znamenitosti u Gradu Varaždinu, brownfield investicije povijesnih kulturnih znamenitosti koje će se revitalizirati putem mehanizma Integriranog teritorijalnog ulaganja, upoznali su se i s tradicijskom gastro ponudom varaždinskog kraja i outdoor sadržajima koje nudi rijeka Drava, a sve to s ciljem korištenja navedenog kao podloge za kreiranje digitalnih sadržaja, odnosno platforme koja bi bila od izuzetne koristi domaćim i stranim turistima koji dolaze u Varaždin.

Članove delegacije na radni sastanak primio je i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković te su obišli novouređenu Gradsku vijećnicu.