02. veljača 2024. | Autor: dd

Čilić i Bergs otvaraju u Varaždinu Davis Cup meč Hrvatske i Belgije

U koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu u petak, 2. veljače 2024. godine održano je izvlačenje parova za Davis Cup meč Hrvatske i Belgije koji će biti odigran u varaždinskoj Areni u subotu 3. i nedjelju 4. veljače 2024.

Dobrodošlicu igračima i vodstvima reprezentacija Hrvatske i Belgije izrazio je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji je potom izvukao parove.  Ždrijebom je odlučeno da će u prvom meču koji počinje u subotu u 14 sati snage odmjeriti Marin Čilić i Zizou Bergs. Nakon njih na teren će izaći Duje Ajduković i Joris De Loore. U nedjelju u 13 sati na rasporedu je igra parova, a snage će odmjeriti Ivan Dodig i Mate Pavić  te belgijski par Sander Gille i Jordan Vliegen. Četvrti meč zaigrat će Duje Ajduković protiv Zizoua Bergsa, a par petog meča  su Marin Čilić i Joris De Loore.

Goste iz Belgije, igrače, suce i sponzore  na početku ceremonije pozdravila je također Nikolina Babić predsjednica HTS-a. Na toploj dobrodošlici biranim riječima o gradu domaćinu te organizaciji ovog kvalifikacijskog susreta zahvalio je Dirk De Maeseneer,  predsjednik nacionalnog belgijskog tenis saveza. Riječima pohvale domaćinima priključio se u ime ITF-a i sudac Riccardo Ragazzini.

Ceremonija izvlačenja parova imala je neuobičajen, ali vrlo zabavan uvod. Naima, članovi obje reprezentacije natjecali su se u spravljanju specijaliteta - varaždinskih klipiča. U dobroj atmosferi najavljeni su zanimljivi i kvalitetni mečevi koji će zasigurno privući publiku, a od strane organizatora potvrđeno je kako je sve spremno za veliki sportski događaj u varaždinskoj Areni.