29. listopad 2018. | Autor: Tatjana Posavec

ČETVRTI SASTANAK PARTNERA U TORUŃU, POLJSKA

Grad Varaždin je partner u projektu HICAPSHIstorical CAstle ParkS odobrenom u sklopu EU programa Interreg Central Europe sa prioritetnom osi prirode i kulture.

U fokusu projekta je evaluacija i revitalizacija gradskih parkova kako bi se poboljšalo upravljanje povijesnim parkovima i kako bi postali svjesniji kolika je njihova vrijednost kao kulturnog nasljeđa. Aktivnosti u Varaždinu odnose se na uređenje dijela šetališta Josipa Juraja Strossmayera odnosno parka oko Starog grada s ciljem povećanja dostupnosti osobama smanjene pokretljivosti.

U okviru projekta koji će trajati 3 godine (vrijeme provedbe projekta: 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2020. godine) dana 23. i 24. listopada 2018. godine održan je četvrti sastanak partnera u organizaciji partnera Kujawsko-Pomorskie Voivodeship iz Poljske u gradu Toruńu.

Na sastanku su predstavnici svakog partnera prezentirali lokalni revitalizacijski koncept svog pilot područja te su dobivene smjernice za izradu Transnacionalne strategije.

Predstavnici vodećeg partnera Općine Velenje iz Slovenije izvijestili su o dosadašnjem napretku projekta (s naglaskom na financijskom dijelu) što je do sada odrađeno te koji su budući koraci i zadaci pred nama. Udruga za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi “Mala filozofija” (Hrvatska) kao partner zadužen za komunikacije naglasila je važnost ovog područja za prepoznatljivost projekta i informiranost o njegovom tijeku te dala zadatke i rezultate kojima težimo na komunikacijskom polju projekta.

 

Na završetku radnog sastanka koji je prošao u vrlo produktivnoj i radnoj atmosferi, prošetali smo kroz prekrasan Millenium Park i posjetili pilot lokaciju za projekt HICAPS u Toruńu.

 

Kroz ovaj dvodnevni sastanak podijeljene su vrlo značajne smjernice, informacije i ideje. Zajedničkim naporima svih partnera isplanirani su daljnji koraci u projektu te je izražena želja da se partnerstvo nastavi i dalje u ovako uspješnoj atmosferi kao do sada.

 

Više o projektu na: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/HICAPS.html