12. srpanj 2022. | Autor: dd

Čestitke zlatnoj Jani

Nakon postizanja izuzetnog sportskog uspjeha, osvajanja zlatne medalje u sedmoboju na Europskom prvenstvu, mladu varaždinsku atletičarku Janu Koščak i njenog trenera i oca Patrika Koščaka danas, u utorak 12. srpnja 2022. godine u Gradskoj vijećnici primio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Bila je to prilika da se atletičarki čestita na izuzetnom uspjehu koji je ostvarila postigavši  najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu. Uz čestitku, gradonačelnik je dodao i iznos od 20 tisuća kuna koji će im pomoći u pripremama za slijedeća natjecanja: Atletika je kraljica sportova, a sedmoboj je kraljevska atletska disciplina pa je time ovaj rezultat još vredniji! Grad Varaždin podupire sport i atletiku putem Zajednice sportskih udruga, a ova nagrada će biti još jedan poticaj za postizanje još boljih rezultata.

Odlična učenica i izuzetna atletičarka,  Jana sa svojih tek šesnaest godina zrelo je ocijenila svoj uspjeh i ambicije: Jako sam zadovoljna svojim rezultatom i organizacijom natjecanja. Bilo je to jedno jako pozitivno iskustvo što je jako bitno za mladog atletičara. Rezultati su u tome svemu najmanje bitni, jer je mladom atletičaru bitno skupljanje iskustva. Sretna sam i zadovoljna što mogu predstavljati svoj grad koji mi jako puno pomaže u treningu i natjecanjima.- rekla je na prijemu najavivši da sa velikim ambicijama odlazi u Tursku na Juniorsko prvenstvo Balkana te na Europski olimpijski festival u Slovačkoj.

Trener Patrik Koščak naglasio je da u AK Sloboda zajedno s njenom sestrom Klarom trenira cijela jedna sjajna grupa mladih atletičara koji postižu norme i nastupit će na najkvalitetnijim natjecanjima. Ponadao se da će netko od njih nastupiti na olimpijadi 2024. godine. Zadovoljni su uvjetima treniranja, a s Hrvatskim olimpijskim odborom dogovorena je pomoć na pripremama.

Tijekom prijema, na kojem su čestitke uputili i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnica Danijela Vusić, mlada atletičarka i gradonačelnik slučajno su otkrili jedan zanimljiv detalj. Naime, ustanovilo se da Jana trenira s kopljem koje je upravo Neven Bosilj donirao klubu prije nekoliko godina.