15. studeni 2018. | Autor: ddretar

Čestitka svjetskom prvaku

Marinu Rantešu, pobjedniku Svjetskog kupa u biciklizmu – disciplina BMX freestyle park, danas je na toj prestižnoj tituli čestitao gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok. 

Čestitkama su se priključili i Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Denis Mladenović te zamjenik gradonačelnik Zlatan Avar. Gradonačelnik je tom prilikom izjavio:

"Marinu smo pomogli jer smo procijenili da je zaista riječ o sportašu koji obećava i koji može ostvariti vrhunske rezultate. Vidite i sami da je to sjajan i skroman mladi čovjek koji je sve napravio svojim trudom, da ostvari svoje snove. Posebno mi je drago ono što je rekao, da je najbolja rampa ova varaždinska i da nije bilo ove male rampe ne bi bilo ni njegovih uspjeha. Kad smo 2005. postavljali tu rampu, htjeli smo da mladi ljudi imaju novi sadržaj, da netko od njih to iskoristi da ostvari svoje sportske potencijale. Kreće i obnova te rampe jer tvrtka koja ju je postavila, sada će besplatno obnoviti sva ova igrala i rampu, a postavit ćemo i novi skate i bmx park iduće godine, tako da ćemo sad, zahvaljujući Marinu, imati pravi natjecateljski pogon i igralište ovdje u Varaždinu. Moći će ga koristiti klinci koji će možda isto tako kao i Marin, nakon što se prvi put zarolaju u zraku, osjetiti nekakav poriv i postati prvaci. Ovo je olimpijski sport pa Varaždin sad ima jako dobre izglede imati olimpijskog prvaka."