03. prosinac 2023. | Autor: dd vv

Čestitka NK Gojancu za 50 godina kontinuiranog rada

Nogometni klub Gojanec je proslavio 50 godina  postojanja, a na svečanosti u Vatrogasnom domu Gojanec uz brojne uzvanike nazočio je i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, čestitavši im na uspješnom djelovanju u varaždinskom nogometu.

- Gojanec ima izuzetnu povezanost i tradiciju, koje se najbolje očitiju kroz dvije institucije, a to su DVD Gojanec i NK Plitvica. Bio je dugo raznih obećanja i končano je ova gradska uprava pronašla novce i čekamo da se 19. prosinca izglasa rebalans proračuna i provede uređenje klupskih prostora, odnosno da se završi dograđeni dio. Grad je izdvojio 150 tisuća eura, rebalansom će se osigurati još 15 tisuća eura, a u siječnju ili veljači bi trebali početi radovi. Kada se završi ova faza onda će s krenuti u drugu fazu i uređenju starog dijela - rekao je gradonačelnik Bosilj.

- Ovom obilježavanju odazvao se veliki broj članova, igrača i simpatizera što pokazuje i potvrđuje naše zajedništvo i snagu na što se ponosimo i temeljimo rad kluba, a drago mi je što nas podržavaju i grad Varaždin, Zajednica sportskih udruga grada Varaždina, Savez športova varaždinske županije i varaždinski Županijski nogometni savez - rekao je uvodno su svom govoru predsjednik Nogometnog kluba Plitvica iz Gojanca Berislav Bračko.

Član izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Krunoslav Bistrović, pak, zahvalio je prijašnjim i sadašnjoj upravi NK Gojanec, s kojima, kako je istaknuo, Županijski nogometni savez dobro surađuje.

- Da nije bilo tih ljudi oko kluba, ne bi sad bilo događanja na nogometnim terenima, počevši od nogometnih centara koje smo osnovali prije 5-6 godina te kroz njih stvorili lijepu priču s našom djecom. I sada se na utakmicama tih centara, vidi zajedništvo cijele regije - istaknuo je Bistrović te izrazio nadu da će NK Gojanec iduće godine postati član elitne županijske nogometne lige.

O povijesti kluba govorio je tajnik kluba Josip Horvat. Podsjetio je da se Gojanec prvi put u pisanim dokumentima spominje krajem 15. stoljeća, a selo je vjerojatno nastalo negdje u drugoj polovici 15. stoljeća kao i većina okolnih naselja oko Varaždina.

 Od samog osnivanja kluba najveća boljka bilo je igralište. Jedino neuređeno mjesto bila je popularna ‘Graba’ na Ledinama koja je u viziji tadašnjeg vodstva Kluba izabrana za igralište, ali ona je bila u privatnom vlasništvu i to puno vlasnika s manjim parcelama. Srećom, u rješenje tog problema aktivno se uključila Mjesna zajednica, tako da je uz veliku pomoć mještana Gojanca nakon nekoliko godina priprema i uređenja, 1978. konačno završeno nogometno igralište na Ledinama. Veliku zaslugu za izgradnju igrališta svakako ima tadašnji predsjednik Kluba Zlatko Ister koji se uhvatio u koštac s navedenim problemima. Naravno igrališta ne bi bilo bez mještana Gojanca, a ovu priliku koristim da se još jednom zahvalim svim vlasnicima koji su ustupili svoje zemljište za izgradnju igrališta. Otvorenje igrališta bilo je 20. kolovoza 1978. godine. Igrana je utakmica protiv Budućnosti iz Vidovca, gdje smo pobijedili s rezultatom 1:0. Zbog svojeg položaja u sredini sela, od samog početka igralište je privlačilo puno gledatelja i zaljubljenika u nogomet te je postalo glavno okupljalište mladih - podsjetio je Horvat.