25. listopad 2023. | Autor: dd

Čestitka nagrađenim učiteljima

Salon palače Patačić bio je u srijedu 25. listopada 2023. godine mjesto prijema kojeg je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj zajedno s Danijelom Vusić, pročelnicom UO za društvene djelatnosti priredio za sedmero nagrađenih varaždinskih učitelja po kriterijima ministarstva znanosti i obrazovanja. Nagrađeni su Ivica Kolarić, Tea Pavičić_Zajec i Tamara Ređep iz I. osnovne škole, zatim Željka Hutinski iz III. Osnovne škole, Marina Mavrek iz IV. Osnovne škole te Nataša Narančić i Rosana Štrocinger iz VI. Osnovne škole u Varaždinu.

U sustavu varaždinskih osnovnih škola imamo više od 500 učitelja, a samo ih je sedmero nagrađeno. Oni spadaju među 1 posto najboljih učitelja u Hrvatskoj ove godine i ovo je prilika da im se u ime cijelog grada zahvalimo na svemu što rade. Oni nisu nagrađeni samo za to što rade u svom redovitom radu već zato jer imaju mnogo izvanškolskih aktivnosti i rade dodatno s djecom u svoje slobodno vrijeme. Ministarstvo gleda i boduje sedam kategorija i zato svi oni zaslužuju jedno veliko hvala. – čestitao je gradonačelnik Bosilj najboljim varaždinskim učiteljima.

Među nagrađenim učiteljicama i učiteljima su i oni koji po nekoliko godina za redom, neki čak peti put dobivaju, nagradu ministarstva. Jedna od njih Tea Pavičić Zajec ističe: Jako puno našeg slobodnog vremena  odlazi na rad s djecom. To je nešto što vas treba zanimati, čime se trebate baviti, a novac tu ne može biti motiv jer se takve aktivnosti najčešće ne financiraju. Ovdje su nagrađeni učitelji koji kontinuirano rade pa je jako lijepo da se to prepoznaje i pohvaljuje u Gradu Varaždinu.