02. lipanj 2023. | Autor: dd

Čestitka mladoj ekipi ŽRK Koka na tituli državnih prvakinja

Mladoj ekipi U12 ŽRK Koka, danas u petak 2. lipnja 2023. godine gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković priredili su prijem na kojem su uputili čestitke na osvojenoj tituli državnih prvakinja.

Uz trenericu Maju Čop Andesilić, i njenu pomoćnicu Snježanu Horvat o uspjesima ovog uzornog sportskog kolektiva izvijestili su izvršni direktor Damir Premužić i predsjednik nadzornog odbora kluba Boris Santo. Prijemu je nazočio i Dražen Cesar, stručni suradnik u UO za društvene djelatnosti.

Po prvi put u povijesti kluba, mlada ekipa djevojčica do 12 godina donijela je titulu državnih prvakinja. One su na završnici Prvenstva Hrvatske u Poreču dobrim igrama protiv Gospića, Lokomotive i Novske izborile ulazak u finale u kojem su savladale ekipu Sesveta. Uz taj uspjeh, Lena Kolenko proglašena je najboljim lijevim krilom prvenstva, Eva Andesilić najboljom obrambenom igračicom, a Maja Čop Andesilić najboljom trenericom.

Ovaj povijesni uspjeh najbolji je motiv da ŽRK KOKA nastavi s radom kao jedan od najbolje organiziranih sportskih kolektiva u Varaždinu, rečeno je na prijemu u palači Patačić.