03. veljača 2022. | Autor: Maja Hrešć

Čestitka gradonačelnika Klari Koščak i Enesu Gariboviću - pobjednicima izbora za sportaša godine grada Varaždina

Na 59. izboru sportaša godine grada Varaždina, najboljim sportašima u 2021. godini proglašeni su Klara Koščak i Enes Garibović!

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj upućuje im čestitku na osvojenom priznanju:

„Klara i Enes zasigurno su, nakon velikih uspjeha koje su prošle godine postigli na natjecanjima diljem svijeta, zaslužili ove nagrade i u svom gradu Varaždinu. Iako su iza nas dvije teške pandemijske godine, u kojima su i uvjeti za trening i za održavanje natjecanja bili izazovni, njihov rad i trud ponovo je rezultirao odličjima. Važno je za napomenuti da ovi mladi sportaši, uz sportske uspjehe, iza sebe imaju i odlične rezultate u školovanju, Klara kao učenica varaždinske Prve gimnazije, a Enes kao vrstan student FER-a, sada inženjer elektrotehnike. Njihovi rezultati moraju biti obrazac i uzor u kojima mladi prepoznaju da ništa nije nemoguće i kako se puno odricanja, truda, volje i upornosti isplati i prepoznaje. Oni su na ponos našem gradu i čestitam im na priznanjima za sportaše godine, kao i na svim dosadašnjim uspjesima. Želim im mnoštvo osvojenih medalja i u ovoj godini.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Izbor za sportaša godine grada Varaždina svake se godine održava u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Klari Koščak iz Atletskog kluba „Sloboda“, titula najbolje varaždinske sportašice pripala je drugu godinu zaredom, a Enesu Gariboviću iz Športskog karate kluba „Varaždin“, sedmu godinu zaredom.