18. svibanj 2020. | Autor: ddretar

Čestitka dobitniku Porina

Varaždinskom skladatelju, ravnatelju Varaždinskih baroknih večeri, maestru Davoru Bobiću u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici na prestižnoj nagradi Porin u ime svih građana Varaždina čestitao gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok. 

Za djelo „Symphoneo, za klavirski kvintet“ objavljeno na autorskom albumu Bobić je dobio Porina za najbolju skladu klasične glazbe.

Čestitajući na nagradi gradonačelnik Čehok je naglasio: Bobić je najpoznatiji, ne samo varaždinski, nego i hrvatski skladatelj. Ovo je prilika da mu zahvalimo i čestitamo na vrijednom ostvarenju na kojem je sudjelovalo puno Varaždinaca. Davor ima još snage i umjetničkog nadahnuća za daljnje nagrade

Govoreći o časti što je primio nagradu u konkurenciji autora koji mnogu ulažu u svoje produkcije, Bobić se zahvalio svim suradnicima na njegovom autorskom albumu na kojem je objavljena nagrađena skladba. Pokazali smo snagu duha i zajedništva čime smo varaždinsku kulturu prezentirali na najbolji mogući način. – izrazio je zahvalnost i ushićenje Davor Bobić.