07. rujan 2019. | Autor: Maja Hrešć

Čehok: „Akademija za poduzetništvo obrazuje ljude koji znanje mogu pretvoriti u umijeće“

Gradonačelnik Ivan Čehok u subotu je prisustvovao Unconference 2, konferenciji koja se u okviru aktivnosti Akademije za poduzetništvo Pučkog otvorenog učilišta ovog vikenda održava u Varaždinu.

Ovim događanjem najavljuje se početak II. generacije polaznika Osnovnog (Basic) programa Akademije za poduzetništvo. Osnovni program besplatan je za 15 kandidata s područja grada Varaždina, a njihovo obrazovanje sufinancirat će Grad Varaždin kroz dotacije Pučkom otvorenom učilištu za programe javnih potreba.

„Grad Varaždin na institucijski način, s obzirom na to da je Pučko otvoreno učilište gradska ustanova koju Grad financira, pomaže održavanje ovakvih akademija i organizacijski pomaže. Sigurno je da je cjeloživotno obrazovanje danas zahtjev i uvjet mogućnosti opstanka jedne razvijene, moderne zajednice. Ovaj projekt se provodi sad već drugu godinu, a koristi od toga imaju i zajednica i osobe koje je pohađaju, i tvrtke i poduzetništvo u cjelini. Grad Varaždin će ga i dalje podržavati i institucijski i financijski.“ – istaknuo je gradonačelnik prilikom davanja izjave za medije.

U svom pozdravnom govoru gradonačelnik je pozdravio sve prisutne i naglasio koja je važnost održavanja ovakvih konferencija: „Možete imati sjajne poduzetničke zone, možete napraviti sve što investitoru treba, međutim ako nemate dovoljno obrazovanu radnu snagu, poglavito u managementu, vođenju poduzetničkih ideja, onda vam sve ovo prvo malo znači. Zato mi je drago što drugu godinu zaredom, zahvaljujući aktivnosti ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta, imamo ovu Akademiju. Premda je uvijek pitanje u zraku može li se uopće poduzetništvo naučiti, kažem da se sve može naučiti, no pitanje je možemo li znanje pretvoriti u umijeće. Radi toga trebamo ovakve Akademije i Grad Varaždin će ih i dalje podupirati.“

Na događanju je, osim predstavljanja novog kurikuluma Osnovnog (Basic) programa od strane ravnateljice Lane Velimirović Vukalović, održan i panel na kojem je sudjelovala direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Ericssona Nikole Tesle Snježana Bahtijari, glavna urednica časopisa Zaposlena Ana Gruden, i vlasnik obrta PRO PLUS marketing Lovro Metlikovac, inače polaznik bivše generacije Akademije i sadašnji predavač.