24. lipanj 2024. | Autor: dd td

Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina  u Švicarskoj.

Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena.

Ovaj turnir okupio je četiri momčadi, dvije iz Hrvatske – NK Varteks i NK Slaven Belupo i dvije iz Švicarske - FC Wil 1900 i FC Schaffhausen.

Pobjednik turnira je švicarska momčad „FC Wil 1900“, drugo mjesto osvojila je momčad NK Slaven Belupo iz Koprivnice, dok je treće mjesto pripalo momčadi Varteksa iz Varaždina.

Pehar i zlatne medalje medijskih pokrovitelja Večernjeg lista i Fenix-magazina pobjednicima su uručili gradonačelnik Schaffhausena Peter Neukomm,  generalni konzul u GK u Zürichu Slobodan Mikac te glavna urednica Fenix-magazina i dopisnica Večernjeg lista Marijana Dokoza. Generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj Slobodan Mikac koji je bio među začetnicima ideje o organizaciji turnira je istaknuo:

-Cilj je uz uživanje u sportu i igri približiti mlade iz dviju prijateljskih zemalja i stvoriti jednu bazu za daljnji razvoj suradnje ne samo na sportskom polju. Mislim da su ovakvi susreti najbolje sredstvo za upoznavanje i prevladavanje mogućih nepoznanica i predrasuda. Upravo je ovakav pristup neposrednog susreta, uz naravno danas neizbježni Tik Tok i Facebook vrlo važan u mladim godinama . Takvih susreta mladih generacija još uvijek nedostaje.- naveo je Mikac i najavio da će turnir postati tradicionalan.

Predsjednik kluba Siniša Fučkar u ime nogometnog kluba Varteks zahvalio je Gradu Varaždinu na kontinuiranoj podršci, organizatorima turnira i medijskim pokroviteljima, a mladim nogometašima čestitao na borbenosti i sjajnom rezultatu.