26. svibanj 2014.

Brojne aktivnosti na prikupljanju pomoći poplavljenim područjima

solidarnost

26.05.2014.- Nizom aktivnosti Grad Varaždin, njegove tvrtke, ustanove, kulturno umjetničke udruge i druge institucije putem Zaklade Solidarnosti Grada Varaždina organizirano nastavljaju prikupljati humanitarnu pomoć za poplavljena područja Hrvatske i šire regije.
JVP Grada Varaždina svojom opremom i stručnom pomoći od prvog dana sudjeluje potrebnim  intervencijama u BiH, Srbiji, a u pripravnosti su i za intervencije ugroženim područjima Hrvatske. PU Varaždinskoj i Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije i drugim ustanovama i institucijama, ustupljena je oprema i prijevozničke usluge za njihov angažman na ugroženim područjima.
Osim novčane donacije od 3.000,00 kuna, Gradski muzej Varaždin, kojeg veže iskreno prijateljstvo sa Zavičajnim muzejom u Županji (tijekom rata u GMV čuvana je građa Zavičajnog muzeja) će pružiti stručnu i svu drugu potrebnu pomoć u sanaciji štete tom muzeju.
Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ ,uz donaciju od 3.000,00 kuna će pomoći sa 200 novih knjiga iz svoje zbirke duplikata za obnovu knjižnog fonda Narodne knjižnice u Gunji.
Od prikupljenih knjiga iz različitih područja književnog, kulturnog  i znanstveno umjetničkog stvaralaštva (od kojih je iz fundusa Gradske knjižnice te iz donacija privatnih biblioteka donirano prko 500 knjiga) Zaklada Solidarnosti je do sada od prigodne prodaje prikupila preko 3.000,00 kuna. Prigodna prodaja će se nastaviti na Franjevačkog trgu u Varaždinu, svakodnevno od 9-17 sati.
Tvrtka „Termoplin d.d.“ je donirala sredstva u iznosu  od 20.000,00 kuna, a „CKOIE d.o.o.„- Tehnološki park Varaždin 10.000,00 kuna.

Udruga veterana 7. gardijske brigade PUMA, koja je do sada u suradnji s drugim braniteljskim udrugama, Lions klubom Varaždin, Gradskim bazenima Varaždin, Parkovima d.d.,  građanima i studentima prikupila oko 80 tona hrane, odjeće i drugi potrepština , od srijede 28. svibnja započinje i s  prikupljanjem namještaja, kućanskih aparata i građevnog materijala. Svoje donacije možete dovesti u skladišnu halu tvrtke „Bogović“, Biškupečka ul. 21, u Varaždinu,  radnim danom od 9 do 13 sati, i od 16 do 18 sati, a subotom od 9 do 12 sati. „PUME“ pozivaju sve one koji ne mogu osigurati vlastiti prijevoz za dostavu pomoći, da im se obrate na kontakt telefon: 095/906-4824. Tvrtka „Varkom“ osigurala je prijevoz za ovaj petak.
U suradnji s pet varaždinskih  bandova: Double stop, Demoni, Valentino Šmaguc, GrooveOn i Miris Čempresa, Zaklada Solidarnosti priprema veliki humanitarni koncert koji će se održati 6. lipnja na Trgu Miljenka Stančića, a u toj akciji sudjelovat će i vlasnici ugostiteljskih objekata na tom gradskom trgu.