16. studeni 2018. | Autor: ddretar

U Briselu predstavljena kandidatura za EU prijestolnicu mladih

U sjedištu Europskog foruma mladih ( European Youth Forum ) u Briselu u četvrtak je predstavljena kandidatura Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2021 godine. 

Pod nazivom Varaždin UNTER CONSTRUCTION 2021 dvanaestorici članova međunarodnog žirija projekt su predstavili zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, Nino Preložnjak, koordinator projekta i Kaja Pavlinić, članica tima za provedbu projekta. 

U polusatnom predstavljaju naglašeno je kako je Grad Varaždin za taj projekt dobio podršku predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Vlade RH te ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Osim toga projekt podržavaju i Savjet mladih Grada Varaždina i Mreža mladih Hrvatske, Tehnološki park Varaždin, Act grupa, Varaždinska županija, Studentski centar Varaždin, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Agencija za mobilnost i programe EU, Rijeka 2020 , Udruga gradova, Hrvatska zajednica županija, Ured za ravnopravnost spolova, Sindikat biciklista i drugi.

Uspješno smo predstavili kandidaturu i projekt na kojem radimo već više mjeseci. Varaždin je najozbiljniji kandidat, a do konačne odluke moramo još malo pričekati. Vjerujem da smo na žiri ostavili odličan dojam te da s velikim nadama očekujemo proglašenje – izvijestila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

U utrci za su laskavu titulu uz Varaždin ostali su još gradovi Nikozija sa Cipra, Klaipeda iz Litve i Kišinjev iz Moldavije. Proglašenje rezultata bit će na svečanosti 21. studenoga 2018. u Novom Sadu.