18. kolovoz 2020. | Autor: ddretar

Branitelji za obnovu Spomen doma Alojzija Stepinca

U Varaždinu, su u ponedjeljak biciklima na svom putu od Iloka do Dubrovnika stigli članovi Udruge hrvatskih branitelja „Lučonoše Domovinskog rata“. 

Dobrodošlicu su im priredili branitelji - predstavnici varaždinskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje su upoznali sa svojom plemenitom misijom.

Naime, Udruga „Lučonoše Domovinskog rata“ organizira hodočašća s namjerom širenja istine o Domovinskom ratu te žele pomoći proglašenju Svetim kardinala Alojzija Stepinca. Tako su uz ostala hodočašća, dva puta organizirali hodočašća u Vatikan, gdje ih je primio i Sveti Otac Papa Franjo kojeg su upoznali sa svojim aktivnostima.

Ove godine, na put biciklima dugačkom 2040 kilometara u 22 dana proći će od Iloka preko Varaždina i  Ogulina, Rijeke, Umaga, Knina, Krašića, Slunja, Metkovića sve do Dubrovnika u koji stižu 5. rujna ove godine. Njihova plemenita namjera je da svojom vožnjom pobude interes, motiviraju građane na donacije i prikupe dovoljno sredstava za obnovu  Spomen doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću. Uz Zagrebački nadbiskupiju, kako su istaknuli, potporu njihovoj inicijativi i obnovi spomen doma dala je i Vlada Republike Hrvatske.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja „Lučonoše Domovinskog rata“ Ante Duvnjak, poručnik HV-a u miru i dragovoljac Domovinskog rata zahvalio se Gradu Varaždinu na gostoprimstvu i članovima braniteljskih udruga koji su ih srdačno dočekali i podržali u njihovim nastojanjima. Svoj put nastavljaju danas prema Mariji Bistrici i Samoboru.