21. prosinac 2023. | Autor: Maja Hrešć

Božićno-novogodišnji prijem Grada Varaždina i Varaždinske županije za predstavnike političkog, gospodarskog, vjerskog i društvenog života

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Varaždinska županija i Grad Varaždin organizirali su zajednički prijem za predstavnike gospodarstva, odgojno-obrazovnih ustanova, znanstvene zajednice, zdravstvenih ustanova, vjerskih zajednica,  predstavnika državnih institucija, vatrogasne zajednice, policije, sportskih klubova te nacionalnih manjina.

Uz domaćine, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja, prijemu je prisustvovao i novi ministar gospodarstva i održivog razvoja RH Damir Habijan.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj naglasio je da sama činjenica da Grad Varaždin i Varaždinska županija, bez obzira na političke opcije koje upravljaju gradom i županijom, organiziraju zajednički domjenak bez tenzija govori u prilog tome da svi zajedno moraju raditi na boljitak Grada i Županije. „Ne trebamo se dijeliti na lijeve i desne, nego na normalne i nenormalne, a Varaždin i Varaždinska županija dobar su primjer oko toga. Naslijedili smo jedan prekrasan grad i županiju i moramo ih graditi i dalje kako bi ih našim nasljednicima ostavili u boljem stanju nego što smo ih dobili. Vjerujem da to i radimo. Sve investicije koje smo proveli i planiramo govore da Grad Varaždin i Varaždinska županija žive gospodarski i kulturno i mislim da smo na jednom dobrom putu.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak poseban pozdrav uputio je ministru Habijanu te istaknuo kako njegov prvi službeni dolazak Varaždinu i Varaždinskoj županiji najbolje govori o njegovim vrijednostima, te da nije zaboravio sredinu u kojoj je odrastao. „Za nas je ovo bila uspješna godina, a o tome govore sve investicije koje smo odradili, a zahvaljujući vama. Kad je teško najbitnije je da kad pogledaš lijevo ili desno da je netko uz tebe, a vi ste uvijek uz nas i na tome vam od srca hvala. Početkom godine predvidjeli smo 50 važnih investicija za područje Varaždinske županije. Godinu još nismo završili, a već smo povećali broj investicija na 65 u vrijednosti 355 milijuna eura. Kad još k tome dodamo sve ove projekte koje provodite vi, predstavnici države, tvrtki, općina, gradova, naši gospodarstvenici, poduzetnici dolazimo do nekoliko stotina milijuna eura i vjerujem da nas sve ovo raduje – naglasio je župan Stričak koji je novom ministru uručio prigodan dar. 

„Drago mi je da je moj prvi dolazak u novoj funkciji, kao ministra, upravo u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Radi se o gradu i o županiji u kojima sam proveo cijeli život. Ovdje sam i bit ću ovdje bez obzira što život nosi, kakve god dužnosti ili funkcije obavljao. Ovdje vidim bezbroj prijateljica, prijatelja, kolega i to je ono što me čini sretnim i zato je najljepše doći doma. Što se tiče mene kao ministra, vodit ću brigu o ravnomjernom razvoju cijele Hrvatske, a naravno Grad Varaždin i Varaždinska županija zasigurno će imati mnogo projekata. Siguran sam da ćemo sve ono što je sukladno zakonu i riješiti.“ – istaknuo je u svom govoru ministar Habijan.

Domjenku su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić, saborski zastupnici Barbara Antolić Vupora i Siniša Jenkač, biskup varaždinski mons. Bože Radoš, počasni konzul Republike Moldavije u RH Emil Solenički, načelnici i gradonačelnici s područja Varaždinske županije te brojni drugi uzvanici.

U glazbenom dijelu programa nastupili su predškolski zbor Glazbene škole u Varaždinu, dok su prijem svojim dolaskom uveličali i pripadnici Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije.