29. prosinac 2022. | Autor: Maja Hrešć

Božićno-novogodišnji prijem Grada Varaždina i Varaždinske županije

Grad Varaždin i Varaždinska županija u četvrtak su povodom božićnih i novogodišnjih blagdana organizirali zajednički prijem za predstavnike gospodarstva, obrazovnih institucija i akademske zajednice, vjerskih zajednica, zdravstvenih ustanova, državnih institucija, vatrogasne zajednice, policije, nacionalnih manjina i saborske zastupnike.

Ugledne goste dočekali su i pozdravili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, kao i zamjenica župana Silvija Zagorec i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

Prijemu su se odazvali saborski zastupnici Barbara Antolić Vupora, Nadica Dreven Budinski,  Siniša Jenkač i Natalija Martinčević, a od predstavnika vjerskih zajednica biskup varaždinski mons. Bože Radoš i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Varaždin Idriz ef. Hasanović.

U ime Grada Varaždina i gradonačelnika Nevena Bosilja, okupljene je pozdravio njegov zamjenik Miroslav Marković: „Drago mi je što ste se odazvali ovom božićno-novogodišnjem prijemu koji smo organizirali kako bi vam zahvalili na vašem doprinosu i svemu što kroz svoj rad i djelovanje činite kako bi doprinijeli razvoju i napretku našeg grada Varaždina. Godina iza nas bila je zahtjevna i izazovna, ali pred nama je možda čak i zahtjevnija 2023. Ipak, dočekajmo je puni optimizma jer vjerujem da zajedno možemo savladati sve izazove. Želim vam sretnu i uspješnu novu godinu i ostvarenje svih vaših ciljeva, kako privatnih tako i poslovnih.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u svom je govoru istaknuo kako je ova godina jedna od povijesnih godina za našu domovinu, Varaždinsku županiju, sve općine i gradove. „Vjerujem da ćemo s radošću dočekati i ulazak u eurozonu i Schengenski prostor, odnosno ulazak u najprestižnije europske i svjetske asocijacije. Isto tako ova godina bila je i poprilično izazovna, ali smo zahvaljujući svima vama, zahvaljujući našim žurnim službama, sastavnicama domovinske sigurnosti, kroz sve to jako dobro prošli. Uz to uspjeli smo ostvariti i niz zapaženih investicija.“ – naglasio je župan. Svoj govor zaključio je porukom zajedništva: „I kada nam se čini da je teško i da postoje određene razmirice, sjetimo se kako je pokretač dobrote uvijek čovjek. Stoga bez obzira na određene političke utakmice vjerujem da svi igramo za našu Domovinu, županiju, gradove i općine.“

U glazbenom dijelu programa nastupile su članice Ženskog vokalnog sastava „Erato“ KUD-a Petrijanec, dok su prijem svojim dolaskom uveličali i pripadnici Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije.