02. svibanj 2012.

BOGAT EUROPSKI TJEDAN

u_tjedan_martincevic

02.05.2012. - Grad Varaždin i ove je godine partner Varaždinskoj županiji u provođenju Europskog tjedna, tradicionalnog seta aktivnosti kojima se promoviraju europski projekti, vrijednosti i mogućnosti. "Ove godine Europski tjedan obilježavamo u potpuno promijenjenim okolnostima. Iza nas su uspješni završeni pregovori i pozitivan odgovor na referendumu. Napravili smo zanimljiv i dinamičan program za sve uzraste – od predškolaca do umirovljenika, kojima je posvećena  cijela ova godina kao Europska godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.“ – istaknula je na konferenciji za novinare u Županijskoj palači Natalija Martinčević, kao predsjednica Savjeta za europske integracije Varaždinske županije i zamjenica varaždinskog gradonačelnika.

Najmasovniji program Europskog tjedna već je godinama „Europa u srcu Varaždinske županije“ u varaždinskom Jagićevom parku u kojem države članice EU i Hrvatsku predstavlja 800-tinjak mališana, a među njima su i predstavnici svih gradskih i privatnih vrtića iz Varaždina.

Zanimljiv je i program „Učenici –mladi poduzetnici“ u petak, 4. svibnja. Od 10 do 14 sati na štandovima ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu predstavit će se članovi učeničkih zadruga iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije sa svojim proizvodima i projektima. Europski tjedan završava u srijedu, 9. svibnja, okruglim stolom na temu „Aktivno starenje i solidarnost između generacija“. Detaljan program Europskog tjedna možete pogledati ovdje.  


Program EU tjedna