23. prosinac 2023. | Autor: dd critas

Blagdanski objed i podjela paketa u Caritasu

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš i ove je godine uoči Božića posjetio Pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije te se, zajedno s gradonačelnikom dr. sc. Nevenom Bosiljem, predsjednikom Gradskog vijeća Lovrom Lukavečkim, županom Anđelkom Stričakom i volonterima iz Udruge Bedem ljubavi pridružio podjeli paketa korisnicima i zajedničkom blagovanju ručka.

Naime, uz redoviti obrok, Caritasova pučka kuhinja i ove je godine pripremila i pakete koje su korisnici ponijeli svojim kućama za predstojeći Badnjak i Božić i to jedan kuhani i jedan suhi. Humanitarna udruga "Bedem ljubavi Varaždin", i ove se godine pobrinula da korisnici, uz glavni obrok, imaju i kolače.

"Nastojeći činiti dobro, pozivamo i ovu našu malu braću da i mi budemo put za njih do Boga. Put do Boga nije nikada put kojim idemo sami, nego je put gdje se pridružuju i drugi. Za nas je milost da možemo svake godine to i pokazati: kako put do Boga tražimo zajedno s predstavnicima županijske i gradske vlasti koji također sudjeluju svojim darovima na putu pomoći ovim najmanjima. Zato nam je drago da nas Bog može vidjeti zajedno na ovome putu dobra", poručio je mons. Radoš.

Gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj poručio je, pak, kako grad Varaždin aktivno sudjeluje financirajući rad Caritasa tijekom cijele godine. "Bez Critasa teško da bi svi naši sugrađani koji žive ispod socijalnog i ljudskog minimuma mogli živjeti i prehranjivati se, stoga smo na toj humanosti koju Caritas pokazuje i mi zahvalni", istaknuo je gradonačelnik Bosilj.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak pohvalio je rad Caritasa Varaždinske biskupije koji dugi niz godina skrbi o potrebitim pojedincima i obiteljima, a svakodnevna podjela obroka, odnosno osiguravanje osnovnih ljudskih potreba, samo je jedna od aktivnosti biskupijskog Caritasa.

"Upravo vi dragi volonteri, pojedinci, članovi brojnih udruga i zajednica, darujući svoje vrijeme drugima, svoj osmijeh, toplu riječ - pričate priču Varaždinske županije, priču zajedništva, empatije i solidarnosti", zaključio je župan Stričak.