12. travanj 2016. | Autor: [email protected]

Biciklistički spektakl stiže u Varaždin

U srijedu, 13. travnja 2016. godine u 9 sati u salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina bit će održana konferencija za novinare kojom će biti najavljena velika sportska manifestacija u Varaždinu – cilj prve etape velike međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia.

Utrka počinje u utorak 19. travnja 2016. godine, a cilj te etape koja kreće iz Osijeka je u Varaždinu.

Utrku će najaviti gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, župan Predrag Štromar te Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke. Na konferenciji će biti riječi o regulaciji prometa u vrijeme održavanja utrke.

VIŠE O UTRCI

http://www.tourofcroatia.com/etape/etapa-1-osijek-varazdin/1

Biciklistička utrka Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, što potvrđuje interes brojnih poznatih biciklističkih timova te medija koji će sliku iz Hrvatske prenositi na čak šest kontinenata. Ne čudi tako ni velika podrška koju je Tour of Croatia dobio od institucionalnih partnera i sponzora, i to sve samo u dvije godine koliko se ova utrka održava u Hrvatskoj. Tour of Croatia ima službeno pokroviteljstvo Ureda Predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, podržavaju je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije (među njima Varaždin i varaždinska županija), koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa.