09. lipanj 2014.

Biciklisti su i dalje dobrodošli u centar Varaždina

biciklisti face

09.06.2014.- „S obzirom da smo gradska uprava koja je na usluzi građanima, naravno da smo saslušali argumente predstavnika varaždinskih biciklista koji su više nego realni.“ – izjavio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš nakon upravo završenog sastanka s predstavnicima varaždinskih biciklista koji su negodovali na proširenje pješačke zone u centru Varaždina. „Dobrim dijelom ćemo vratiti odluku na staro, omogućivši time pristupnost Trgu kralja Tomislava sa svih strana, no zbog sigurnosti će neke ulice definitivno ostati pod zabranom.“ – rekao je gradonačelnik.

Promet biciklima bit će i dalje zabranjen  Gajevom, no dozvolit će se vožnja Kukuljevićevom do Korza. Na zahtjev policije, bit će zatvorena Pavlinska i Gundulićeva, a kao i do sada biciklisti neće moći voziti Trgom kralja Tomislava i Franjevačkim trgom. Uršulinska, Draškovićeva, Bakačeva i Trg slobode ponovno će se otvoriti za bicikliste, dok će Kazališnim trgom i Šetalištem Jurice Muraja biti zabranjen promet biciklima jer je tamo zabilježeno dosta opasnih situacija.

„Sastanak kod gradonačelnika je bio izuzetno produktivan, imamo njegovu podršku i siguran sam da nam je ova situacija prilika za zajedničku suradnju“ – rekao je nakon sastanka Goran Lepen,jedan od začetnika grupe Varaždinski biciklisti. Najavio je kako će osnovati udrugu čiji će primarni cilj biti edukacija biciklista od malih nogu, te suradnja s Gradom Varaždinom na zajedničkim EU projektima kako bi se financijski olakšala izgradnja biciklističke strukture u Varaždinu.