30. srpanj 2019. | Autor: ddretar

BESPOVRATNIH 6 EU MILIJUNA ZA OBNOVU PETE OSNOVNE ŠKOLE U VARAŽDINU

Energetska obnova V. osnovne škole u Varaždinu bit će sufinancirana sa više od 6 milijuna kuna iz Europskih fondova temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojeg je potpisao gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.  

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Time je uspješno okončano višemjesečno inzistiranje Grada Varaždina da se riješe tehničke nemogućnosti unosa podataka u sustav eFondovi koje su priječile potpisivanje ugovora između Grada Varaždina, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

 

Gradonačelnik je  na adrese Vlade,  ministarstava i fonda uputio niz dopisa kojima se hitno tražilo rješavanje nastalih teškoća što je konačno urodilo  potpisivanjem ugovora o dodjeli 6.204.585,34 kuna bespovratnih sredstava.

 

Projektom energetske obnove bit će obuhvaćen prostor cijele škole. Ugradit će se toplinska izolacija ovojnice, kondenzacijska plinska kotlovnica, sustav ventilacije s rekuperacijom i povećati energetske učinkovitost rasvjete. Također, ovim projektom rekonstruirat će se i dotrajale elektroinstalacije škole. Projektirana godišnja ušteda na grijanju/hlađenju iznosit će 73,18 %, a ujedno će se stvoriti bolji uvjeti za odgojno-obrazovnu djelatnost kod djece, povećati kvalitetu, sigurnost i učinkovitost postojećih sustava i objekta te podići opći komfor življenja u objektu. Ukupna vrijednost projekta je 12.226.814,93 kune, a dodatna sredstva bit će zatražena i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.