17. kolovoz 2012.

BESPOVRATNA POTICAJNA SREDSTVA ZA VARAŽDINSKO PODUZETNIŠTVO

PROS MPIO

17.08.2012. - Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske odobrilo je 250 tisuća kuna  namjenskih i bespovratnih sredstava za poticanje poduzetništva koja su dodijeljena varaždinskoj Razvojnoj agenciji Sjever-DAN. 
O tome je danas izvijestio pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros na radnom sastanku u Gradskoj vijećnici gdje je razgovarao s Natalijom Martinčević, zamjenicom gradonačelnika i zastupnicom u Saboru, u nazočnosti s Vjeranom Radelićem zamjenikom gradonačelnika, Jelenom Zrinski Berger, pročelnicom UO  za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju te Vladimirom Habekom predsjednikom županijske obrtničke komore. Natalija Martinčević upoznala je pomoćnika ministra i zamjenicu ministra Zdenku Lončar s mnogobrojnim programima i mjerama koje Grad Varaždin poduzima kako bi pomogao obrtnicima i poduzetnicima.
Miljenko Ernoić, predsjednik uprave Razvojne agencije Sjever – DAN prezentirao je također projekte agencije koji su usmjereni prema poticanju poduzetništva. Sredstva koje je odobrilo ministarstvo upravo su namijenjena poticanju malog i srednjeg poduzetništva, informiranju i savjetovanju poduzetnika, educiranju te poslovnom povezivanju kroz osnivanje klastera i zadruga a dio sredstava bit će utrošen za privlačenje ulagača. Zamjenik ministra Pros upravo je ukazao na središnju i ključnu ulogu razvojnih agencija u novim zakonskim okvirima kojima je cilj poticanje razvoja poduzetništva kroz rast investicija, a time i otvaranja novih radnih mjesta.