06. ožujak 2019. | Autor: Maja Hrešć

Besplatni treninzi savate-boksa za djecu i mlade

U srijedu je u Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj su zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, izbornik hrvatske savate reprezentacije Predrag Šimunec, stručni suradnik ZSUGV Denis Mladenović te profesor tjelesne i zdravstvene kulture na Srednjoj strukovnoj školi Igor Golubić, predstavili novi sportsko-rekreacijski projekt FIGHT4HEALTH (Borba za zdravlje).

Riječ je o besplatnim treninzima savate-boksa za učenike 2. osnovne škole Varaždin i Srednje strukovne škole koje provodi Savate klub Šimunec-Gym Varaždin. U ovim školama se kroz projekt FIGHT4HEALTH učenicima omogućuje besplatno treniranje dva puta tjedno i to unutar vremena koje djeca provode u školi. Cilj projekta je promocija ovog sporta kao i promocija zdravog načina života, prvenstveno kod djece i mladih jer djeca kroz treninge uče o brojnim prednostima bavljenja sportskim aktivnostima.

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar istaknuo je kako se Grad Varaždin rado uključuje u takve projekte: „Drago mi je da se promoviraju sportske aktivnosti i da se varaždinski sportski klubovi javljaju s ovako dobrim idejama s obzirom na sjedilački način života koji danas prevladava među mladima. Program će se odvijati na 2. OŠ Varaždin i na Srednjoj strukovnoj školi, a Grad Varaždin će pružiti podršku u realizaciji projekta, što je u skladu i s našom strategijom razvoja Grada kao i strategijom sporta za idućih pet godina.“