15. siječanj 2019. | Autor: ddretar

Besplatna škola plivanja

Javna ustanova Gradski bazeni Varaždin tijekom zimskih praznika organizirala je školu plivanja koja je bila besplatna zahvaljujući donacijama Grada Varaždina. Testirano je 432 učenika, a nedovoljno znanje plivanja pokazalo je njih 147. Pod stručnim vodstvom, plivati je naučilo osamdesetak učenika.

Iz gradskog proračuna za Školu plivanja izdvojeno je 47 tisuća kuna, a u utorak je bazene posjetio gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok koji je tom prilikom izjavio: Ovdje je spojeno provođenje slobodnog vremena kad nije bilo nastave i obuka neplivača. Velika većina djece koja je do sada ocijenjena kao neplivači je naučila plivati i to sve besplatno. Grad Varaždin podmiruje troškove zato što smatramo da je to dobro ne samo zato da djeca nauče plivati nego da se djeca tijekom praznika rekreiraju. Plivanje je jedan od najzdravijih sportova i općenito načina provođenja slobodnog vremena.

Školu plivanja posjetila je i nadležna pročelnica Draženka Dević, a gradonačelnika i novinare dočekao je Željko Kušter, ravnatelj JU Gradski bazeni Varaždin.