17. studeni 2018. | Autor: Maja Hrešć

Na Banfici obnovljene i uređene četiri ulice

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok danas je uz zamjenika Zlatana Avara i direktora Varkom d.d. Željka Bunića na uglu Vukovarske i Čakovečke ulice održao konferenciju za novinare kako bi obilježili završetak radova na uređenju i komunalnoj obnovi četiri ulice na Banfici.

Među njima je, simbolično, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, i Vukovarska ulica.

"Nakon 40 godina odrađeni su svi ovi radovi na ove 4 ulice na Banfici. Prije svega bila je to izgradnja i rekonstrukcija vodovodne mreže koja je bila dotrajala. Nakon toga postavljeni su optički priključci i na kraju asfaltiranje i sloj kolnika. Ukupna vrijednost za sve ove radove je preko 5 milijuna kuna, a slijedi nastavak radova na Labinskoj ulici idući tjedan. To su bili najveći komunalni radovi na Banfici u proteklih 40 godina. Naša je namjera i dalje raditi po principu "dig once", dakle kopaj samo jednom, da ne kopamo svaki put kad neka komunalna tvrtka ima potrebu za rekonstrukcijom nego da se u jednom navratu učini sve što je potrebno od infrastrukture i da se onda napravi kolnik, rubnici i tamo gdje je potrebno, pješačka i biciklistička staza. Osim toga, na Banfici su uređena i igrališta, malo dječje igralište i street workout. Možemo reći da se na Banfici konačno počelo s radovima jer to je kvart u kojem se dugo nije ništa radilo. Kad još uzmemo i vrtić u Dravskoj koji se sad obnavlja i dobit će fotonaponske panele na kovu, kao prvi takav u Varaždinu, možemo reći da je ovo razdoblje od dvije godine pojačanih radova na Banfici", rekao je gradonačelnik.

Dužina samih ulica koje su u potpunosti obnovljene vodovodom je oko 2 kilometara, a uz sve to je postavljeno oko 12 tisuća kvadrata novog asfalta.