21. svibanj 2012.

BAGERI I KAMIONI NA VARAŽDINSKIM ULICAMA

sfaltiranje

21.05.2012. - Grad Varaždin će za rekonstrukciju i uređenje nerazvrstanih cesta na svome području ove godine utrošiti nešto više od 7,5 milijuna kuna. Od kraja zime do danas već je uređen gotovo kilometar cesta i nogostupa na području grada. Tako je rekonstruirano i asfaltirano 318 m odvojka ulice Krešimira Filića, uređen je nogostup u ulici Nikole Tesle u dužini od 129 m, rekonstruirano 488 m Dravske ulice, a uvedena je i jednosmjerna regulacija prometa i uređeno 51 parkirališno mjesto u Aleji Kralja Zvonimira.
 

Trenutno se radi na rekonstrukciji 446 m Plitvičke ulice u kojoj se, uz oborinsku odvodnju, uređuju pješačke staze. Na Širokim ledinama uređuje se nogostup u dužini od 442 m, dok se u ulici Ive Režeka u dužini od 373 m saniraju oštećenja od smrzavice i stavlja novi sloj asfalta. Radovi na ove tri lokacije trebali bi završiti do kraja mjeseca.

Za koji dan počinju radovi i u Jalkovcu: rekonstruirat će se 405 m Vrtne ulice i 276 m ulice Matije Gupca – od sanacije oštećenja od smrzavice, do novog sloja asfalta i uređenja bankina.

„Svi su ovi radovi dogovoreni i usklađeni s predstavnicima mjesnih odbora, koji su našem Upravnom odjelu za komunalni sustav dostavili svoje prijedloge i prioritete i koji su u stalnoj komunikaciji s našim stručnim službama.“ – rekao je Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik.