30. listopad 2022.

Automobilistička utrka „Velika nagrada Varaždina 2K22“

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i u organizaciji Udruge Auto klub Blacklisted danas, 30. listopada 2022. godine u Varaždinu se, na ulicama u Poslovnoj zoni Jalkovec, održava automobilistička utrka Blacklisted Cup - „Velika nagrada Varaždina 2K22“.

Ovakva vrsta cestovne autoutrke po prvi puta je organizirana u Varaždinu. Nakon dosadašnjih utrka u Čakovcu, te na karting stazama u Novom Marofu i Belici, ovo je četvrti ovogodišnji trackday event, prvi na novoj lokaciji u poduzetničkoj zoni Jalkovec. Današnja utrka predstavlja četvrtu od pet utrka TIMEATTACK natjecanja u kojem brojni vozači mogu osvojiti vrijedne nagrade. Ukupno je to 17. trackday event u organizaciji autokluba Blacklisted, a svi amaterski i profesionalni vozači  imaju priliku prezentirati svoje vozačke sposobnosti na osiguranom i sigurnom mjestu.

Kako navode organizatori, riječ je o vrhunskom događaju namijenjenom ljubiteljima automobilizma koji svoje stečeno iskustvo u prometu prezentiraju u cilju razvijanja prometne kulture i sigurnosti u prometu. Cilj projekta je poticanje edukacije mladih vezano za sigurnost u prometu kako bi se smanjio broj porasta prometnih nesreća na cestama.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, zajedno s predsjednikom Udruge Sinišom Baksa, otvorio je „Veliku nagradu Varaždina 2K22“ koja je još jedan dodatan i zanimljiv sadržaj koji nudi grad Varaždin.

Zbog održavanja automobilističke utrke danas vrijedi privremena regulacija prometa u vremenu od 5:00 sati do 22:00 sata u dijelu Zone malog i srednjeg poduzetništva - Poslovna zona Jalkovec koja obuhvaća nerazvrstane ceste; Varaždinska ulica, odvojak I., Varaždinska ulica, odvojak II., Varaždinska ulica, odvojak III. i dio ulice Braće Radić i Varaždinske ulice u Jalkovcu. Prethodno spomenute ceste bit će zatvorene u navedenom vremenskom periodu, ali će se otvoriti za nužni prolaz vozila u hitnim slučajevima po potrebi i to u slijedećim terminima: do 8:00 sati, od 12:00 do 12:45 sati i od 18:00 sati.