02. listopad 2019. | Autor: Maja Hrešć

Na Aquacityju proslava povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Udruga umirovljenika grada Varaždina u srijedu je povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba organizirala tradicionalno druženje na Aquacityju. Proslavi se odazvalo čak 250 varaždinskih umirovljenika, a prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok koji je ujedno i pokrovitelj događanja.

Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo što Grad Varaždin i novčano i organizacijski sudjeluje u aktivnostima Udruge umirovljenika. Prigodnim riječima pozdravio je sve umirovljenike koji su se i ovaj put okupili u velikom broju te druženje proveli u veselom raspoloženju.

„Imamo i više nego dobru i primjerenu suradnju s Udrugom umirovljenika grada Varaždina, kao i sa strankom umirovljenika. Preko Udruge godišnje nastojimo ostvariti i socijalni i kulturni program, i sportske aktivnosti, i ovakve susrete na koje se odazivaju umirovljenici iz svih podružnica u gradu Varaždinu. Malo koji grad se danas može pohvaliti s tim da se 250 ili 300 umirovljenika na Međunarodni dan starijih osoba može na istom mjestu sastati, razgovarati, biti s gradskom upravom, malo razmijeniti iskustva, jedni drugima se pojadati ili jedni druge ohrabriti. Jako su važni ovakvi susreti i sreća je što ovo nisu jedini susreti koje umirovljenici imaju, već se druže i za Dan žena, i održavaju sportske susrete, preko ljeta imaju susrete po podružnicama. Zaista imamo aktivnu Udrugu. Grad godišnje izdvaja dosta za njih – ove godine krenuli smo sa uskrsnicama za umirovljenike, imamo božićnice, radimo i na socijalnom programu, također preko Udruge. Možemo reći da je naša suradnja na obostranu korist i uspjela je polučiti ovakve susrete na kojima se ljudi zaista izvrsno provedu i zabave i lijepo ih je za vidjeti.“ – rekao je gradonačelnik.