28. listopad 2019.

Aktivnosti u DV Biškupec

Djeca u dječjem vrtiću Varaždin, objekt u Biškupcu sustavno provode projekte i aktivnosti kojima se razvijaju i njeguju rana ekološka svijest te pozitivni humani stavovi i odnosi prema prirodi i okolišu.

Kada govorimo o održivom razvoju i ekologiji, vrtić je mjesto gdje dijete živi i uči svoja prava, odgovornosti i dužnosti. Sve što nauče u najranijem djetinjstvu ostaje im kao kvalitetno znanje za kasnije godine života.

Polazeći od činjenice da djeca predškolske dobi uče spoznaju kroz igru, odnosno da uče čineći i međusobno surađujući, u suradnji s roditeljima i lokalnom zajednicom pridružila su se građanskoj inicijativi 'Zasadi drvo, ne budi panj' koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Budući da stabla umnogome poboljšavaju kvalitetu života ljudi, ovom akcijom kod najmlađih se potiče svijest o očuvanju i ozelenjavanju prirode te edukacija o tome da i sami mogu puno učiniti za bolju i ljepšu budućnost na našem planetu.

- U Dječjem vrtiću Varaždin, objekt Biškupec, djeca razvijaju ekološku svijest i pozitivan stav prema prirodi kroz svakodnevne aktivnosti. Stoga smo i mi na svoj način sudjelovali u ovoj inicijativi te smo s veseljem posadili stabla trešnje, lipe, graba, hrasta, lijeske i smreke, ukupno 12 stabala koja su nam donirali mještani MO Biškupec. Vjerujemo da će naša stabla prenijeti ekološku poruku važnosti drveća i biljaka na djecu i njihove obitelji te širu lokalnu zajednicu. S veseljem iščekujemo kada će ta stabla poprimiti svoj oblik i ispuniti naše dvorište prekrasnim mirisnim cvjetovima. Posebno se zahvaljujem našim dragim roditeljima, predstavnci inicijative „Zasadi drvo, ne budi panj“ Martini Rožić-Vukalović kao i članovima 7. MO Biškupec koji sustavno prate i podržavaju sve naše akcije - kazala je odgojiteljica iz vrtića Andreja Blazinarić.