07. travanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Akcijom na varaždinskom Korzu obilježen Svjetski dan zdravlja

Povodom Svjetskog dana zdravlja, na varaždinskom Korzu se u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i u suradnji sa Sveučilištem Sjever, Medicinskom školom u Maruševcu i Prirodoslovnom, rudarskom i kemijskom školom Varaždin održala javnozdravstvena akcija „Živjeti zdravo“.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj pružio je podršku akciji kojoj je cilj promicanje zdravlja i podizanje svijesti o zdravstvenim rizicima kao što su debljina, visoki tlak i šećer u krvi, rizično spolno ponašanje, pušenje. Učenici i studenti građanima su savjetovali o zdravoj prehrani, prezentirali izradu smoothyja, mjerili tlak i šećer u krvi, govorili o dobrobiti boravka na svježem zraku i svim drugim načinima vođenja zdravog stila života.

„Svaka akcija koja pridonosi edukaciji i informiranju naših građana o tome kako unaprijediti, poboljšati i utjecati na svoje zdravlje, uvijek je dobrodošla i uvijek ćemo je podržati. Drago mi je što su se u akciju uključili učenici i studenti koji žele svoje znanje podijeliti sa starijim sugrađanima i otkriti im neke nove smjernice u prehrani kako bi se osjećali bolje i zdravije. Važno je zdravo se hraniti, boraviti puno na svježem zraku, biti aktivan, baviti se sportom, a na takve navike građana želimo utjecati od onih najmlađih, od vrtićke dobi pa do najstarijih, koji još uvijek mogu promijeniti način razmišljanja i životni stil jer za to nikad nije kasno. Pohvale organizatorima na trudu i podizanju svijesti naših sugrađana o zdravom stilu života.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.