12. rujan 2023. | Autor: Maja Hrešć

Akcijom „Sigurno u školu“ za pojačanu sigurnost najmlađih sudionika u prometu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak je podržao akciju „Sigurno u školu“ koja se u organizaciji Hrvatskog autokluba i uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije te PU varaždinske održala na Franjevačkom trgu.

Tradicionalnoj akciji koja se provodi već 50 godina, a kojoj je cilj osigurati da prvašići, najmlađi sudionici u prometu, budu što sigurniji, odazvali su se i predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama dr. sc. Zvonimir Sabati, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, predstavnik PU varaždinske Dražen Serini i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Sanja Herceg.

Gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je rekao kako su djeca svima na prvom mjestu pa se zato i organiziraju ovakve akcije. „I Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji djeca su na prvom mjestu, a ovakve akcije pridonose njihovoj sigurnosti u prometu. Djelatnici PU varaždinske obilaze i vrtiće i škole, provode se pojačane ophodnje i kontrola prometa uz škole i vrtiće kako bi se spriječile moguće nesreće. Imamo našu prometnu mladež, a svih 351 prvašića opremili smo reflektirajućim trakama. Molimo sve građane da budu oprezni i obrate na njih dodatnu pozornost.“ – rekao je gradonačelnik.

„Sigurnost naših učenika,  a posebno prvašića, zaista nam je najvažnija i raduje me da sudjelujemo u ovoj akciji. Na području naše županije postavljeni su plakati na autobusnim nadstrešnicama, a osigurali smo i zaštitne prsluke za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na području županije. Za prvašiće smo osigurali reflektirajuće prsluke, a drago mi je da se u ovu edukativnu akciju  uključuju i roditelji.“ – rekao je Zvonimir Sabati.