18. studeni 2015. | Autor: [email protected]

Adventska čarolija 2015 - predstavljen bogat adventski program

dventska čarolija image DSCN0131.JPG

Danas je u gradskoj vijećnici javnosti predstavljen bogati program Adventa u Varaždinu koji su najavili varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, Branka Tropp, Turistička zajednica Varaždin, Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin i Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin te Petra Košćak, Vindija, u ime izvršnih organizatora i generalnog sponzora ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu. Advent u Varaždinu odvijat će se od 27. studenog 2015. do 17. siječnja 2016. godine. Nakon što je prošlogodišnji koncept, s klizalištem na Kapucinskom trgu, opravdao sva očekivanja i razveselio veliki broj Varaždinaca svih uzrasta i njihovih gostiju, ove će se godine adventska događanja proširiti i po prostoru povijesne jezgre.

Klizalište s ledenom stazom na Kapucinskom trgu

Na Kapucinskom će se trgu postaviti klizalište od 600 m2 koje će ove godine biti nadograđeno stazom za klizanje dužine 100 metara. Klizalište će biti otvoreno do 17. siječnja 2016. godine, a u tom će se periodu na Kapucinskom trgu svakog vikenda odvijati raznovrsni glazbeni programi. Tu posebno treba istaknuti koncerte koje će Grad Varaždin organizirati povodom Dana Grada Varaždina i dočeka Nove 2016. godine. Tako će u subotu 5. prosinca povodom Dana Grada Varaždina na Kapucinskom trgu svirati Prljavo kazalište, a 2015. će se godina ispratiti uz koncert Opće opasnosti. Uz klizalište će do 3. siječnja 2016. biti otvorena i Kuća Djeda Mraza u kojoj će za najmlađe biti organizirane radionice i igraonice. Svi će zabavni programi na Kapucinskom trgu biti besplatni, a cijene klizanja i najma klizaljka ostale su iste kao i prošle godine.

 

Blagdansko ozračje u cijeloj povijesnoj jezgri

Varaždinska je povijesna jezgra idealna kulisa za adventska događanja pa će se i na Trgu kralja Tomislava moći uživati u blagdanskom ozračju. Uz „živu“ jelku na Korzu će biti postavljen i vlakić Djeda Mraza te prigodne trodimenzionalne instalacije. U periodu od 27. studenog do 31. prosinca na Korzu će se vikendom održavati zabavni programi za sve uzraste, a posjetitelji će u tome periodu moći uživati u blagdanskoj ugostiteljskoj ponudi u drvenim kućicama. Isto tako, Međunarodna će novogodišnja utrka 38. puta startati s Korza. U Pavlinskoj će ulici biti postavljen adventski vijenac, te će se odvijati programi povodom paljenja adventskih svijeća, a na Franjevačkom će se trgu postaviti drvene kućice za prigodnu prodaju.