30. srpanj 2019. | Autor: ddretar

9 milijuna za drugu osnovnu školu

Inzistiranje gradonačelnika Grada Varaždina dr.sc. Ivana Čehoka prema Vladi, ministarstvima i fondovima da se hitno riješe tehničke nemogućnosti unosa u sustav e-Fondovi, rezultiralo je također potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za obnovu osnovne škole u Varaždinu. 

Ugovorom između Grada Varaždina, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobit će se iz  europskog fonda bespovratnih 9.703.974,25 kuna.

           

Ukupna vrijednost projekta obnove prostora cijele škole iznosi 17.883.975,87 kuna, ugradit će se toplinski izolirana ovojnica zgrade, rekonstruirati plinska kondenzacijska kotlovnica, instalirati lokalna mehanička ventilacija s rekuperacijom i povećati energetska učinkovitost rasvjete kako bi osjetno smanjili troškove grijanja i električne energije.

 

Projektirana godišnja ušteda na grijanju/hlađenju iznosit će 75,67 %, a ujedno će se stvoriti bolji uvjeti za odgojno-obrazovnu djelatnost kod djece, povećati kvalitetu, sigurnost i učinkovitost postojećih sustava i objekta te podići opći komfor življenja u objektu. Projektirano smanjenje emisije CO2 na godišnjoj razini iznosi 75,00 %.

 

Dodatno sufinanciranje zatražit će se i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.