01. ožujak 2019.

60 godina rada i djelovanja Društva građevinskih inženjera i tehničara Varaždin

Danas je u hotelu Turist u Varaždinu održana redovna godišnja Skupština Društva građevinskih inženjera i tehničara Varaždin uz svečano obilježavanje 60 godina rada i djelovanja Društva.

Svečanosti su uz gradonačelnika Ivana Čehoka i njegovog zamjenika Zlatana Avara nazočili i Milan Rezo, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja, župan Radimir Čačić, Nina Dražin Lovrec, predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Mirna Amadori, predsjednica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera, Stjepan Lakušić, dekan Građevinskog fakulteta u Zagrebu, te mnogi drugi.

Obilježavanje šezdesetog rođendana društva popraćeno je izdavanjem e-monografije Društva u kojoj su obrađene mnoge teme vezane uz povijest, razvitak i rad društva. Radi se o interaktivnom rješenju u digitalnom obliku koje sadrži između ostalog sve ranije digitalizirane brošure koje je Društvo izdalo kao i sve važeće akte društva.

Tako su za posebno isticanje, efikasnost i zalaganje u radu društva Plakete primili Nada Zadravec, Mirna Amadori, Martina Cesar - Kelemen, Velimir Vujec i Bojan Lukman, a za aktivno sudjelovanje u radu i afirmaciji Društva dodijeljeno je 16 Povelja najzaslužnijim članovima Društva.