30. rujan 2021.

59. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj danas, 30. rujna 2021. godine otvorio je

59. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja se održava u Varaždinu do 3. listopada 2021. godine.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece najveća je i najdugovječnija dječja filmska manifestacija u Hrvatskoj, a zajednički je organiziraju Hrvatski filmski savez i filmsko-kreativni studio VANIMA. Ove godine ujedno se obilježava i 35. godina postojanja filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece organiziraju Hrvatski filmski savez i Filmsko-kreativni studio VANIMA, a u suorganizaciji POU Varaždin, kina Gaj, Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, II. OŠ Varaždin i Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4.

Dio projekcija i radionica održat će se u Varaždinu, dok će ostatak projekcija biti online.

Revija se održava uz pokroviteljstvo Grada Varaždina, Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture te Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

„Draga djeco, filmski autori, dragi mentori koji pomažete djeci da izrade ovako lijepe radove, izuzetna mi je čast da vas mogu pozdraviti upravo u gradu Varaždinu i poželjeti vam dobrodošlicu. Da se revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece održava već 59. put, uistinu zaslužuje divljenje te smo izuzetno ponosni što je grad Varaždin domaćin jednog ovakvog događaja. Želim vam da ova četiri dana uživate u radovima naših osnovnoškolaca, autora izvrsnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova te svima želim puno uspjeha u radu“, kazao je gradonačelnik Bosilj.