13. prosinac 2018. | Autor: ddretar

50 novih radnih mjesta za inženjere

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok primio je u Gradskoj vijećnici predstavnike tvrtke Upchain Luku Šmica i Johna Laslavica, Kanađanina hrvatskog porijekla koji u Varaždinu osniva razvojni centar. 

Riječ je o informatičkoj tvrtki koja ima vrlo velike i ambiciozne planove razvoja i ulaganja u Varaždinu o čemu su informirali gradonačelnika dr.sc. Ivana Čehoka i Tomislava Bogovića, pročelnika Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo. Tvrtka Upchain, čije je sjedište u Kanadi, sada ima svoje urede u Tehnološkom parku u Varaždinu, zapošljava četrdesetak programera i najavljuje daljnja zapošljavanja i razvoj. Tvrtka će u Varaždinu uspostaviti stožer koji će biti nadležan za njeno poslovanje u cijeloj Europi za što planira zapošljavanje još pedesetak inženjera. Tvrtka je zbog toga zainteresirana za najam odgovarajućeg poslovnog prostora ili kupnju zemljišta na kojem bi mogla dalje razvijati svoje proizvode i realizirati ambiciozne planove. 

Gradonačelnik Čehok je naglasio kako je tvrtka Upchain idealan primjer onog što on nastoji postići uključivanjem Varaždina u svjetske trendove i u kojem smjeru želi razvijati grad. Tvrtka Upchain će zahvaljujući ulaganju iz Kanade u Varaždinu zaposliti mlade programere i razvijati proizvod. Grad Varaždin će uvijek biti partner koji će pružati podršku i biti na usluzi takvim investitorima. Nama je zapošljavanje pedesetak novih inženjera informatičara od velikog interesa jer zapošljavanje u takvoj uglednoj firmi je jedini način kako da spriječimo njihov odlazak u inozemstvo. – izjavio je gradonačelnik Čehok nakon susreta s poduzetnicima predloživši sastanak s predstavnicima Fakulteta organizacije i informatike te Sveučilišta Sjever.