06. listopad 2016. | Autor: [email protected]

4.500 kuna Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar

donacija Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar

Uspješna organizacija 22. Brooks varaždinskog polumaratona 18. rujna, na kojem je u četiri utrke na novoj, atraktivnijoj stazi centrom Varaždina nastupilo rekordnih 660 trkača iz desetak zemalja, u četvrtak, 6. listopada, imala je svoj humanitarni epilog.

Naime, od svake startnine sudionika polumaratonske utrke bilo je izdvojeno 10 kuna za varaždinski Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, a polaznici Centra za sve koji su završili polumaratonsku utrku izradili su unikatne medalje koje im je na utrci uručio Nikola Dodoš.

Novčanu je donaciju ravnatelju Centra Marinu Vučiću i voditeljici učeničke zadruge Gordani Labaš predao predsjednik TK Marathon 95 Goran Pongračić.

– Drago nam je da smo utrci dali humanitarni karakter uključivanjem Centra Tomislav Špoljar. Trčanje je danas stil života, nije to samo sport nego i uključivanje šire zajednice, i mi smo došli na ideju da centar za obrazovanje osoba s poteškoćama u razvoju također uključimo u taj naš događaj. Pomogli su nam, a mi smo dio sredstava od startnina donirali za njihove potrebe. Nadamo se da će suradnja sljedećih godinu biti na višem nivo i da tu djecu i u sportskom smislu uključimo u našu utrku – rekao je predsjednik kluba Pongračić

Suradnja Centra Tomislav Špoljar i Marathon 95 nastavit će se i na 23. izdanju Varaždinskog polumaratona 2017. godine.

– Zahvaljujem klubu na pozivu i drago nam je da možemo biti dio takve prekrasne manifestacije. To je cjelokupna ideja našeg rada, da budemo dio zajednice i da budemo uključeni tamo gdje možemo, da kroz naš rad dajemo dodanu vrijednost svemu što se događa u gradu i županiji – istaknuo je ravnatelj Vučić, a voditeljica učeničke zadruge Labaš dodala je da učenici od 17 do 21 godinu, s većim teškoćama u razvoju, u svom programu imaju izobrazbu o obavljanju poslova.

– Unutar tog programa bavimo se keramikom, izrađujemo različite uporabne i ukrasne predmete od keramike. Kad smo bili pozvani da se uključimo s veseljem smo prihvatili. Uključila se kolegica iz likovnog Lila Herceg Nenadić koja je napravila predložak u linorezu, a nakon toga smo mi to prenosili u glinu i napravili proizvod, medalje za trkače – kazala je Labaš.

Polumaratonsku utrku završila su 442 trkača i trkačice, a pobjednici su bili Danijel Fak iz Atletskog kluba Svetice iz Zagreba i Bojana Bjeljac iz Atletskog kluba Žumberak iz Sošica. Utrka je bila i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, a naslove su osvojili zagrebački klubovi, Agram u muškoj i Sljeme u ženskoj konkurenciji.

22. Brooks Varaždinski maraton održan je pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i kao dio obilježavanja Dana branitelja Varaždinske županije, 22. rujna. Iz Trkačkog kluba Marathon 95 na velikoj pomoći u organizaciji Varaždinskog polumaratona zahvaljuju Gradu Varaždinu, gradskom Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam te Policijskoj upravi varaždinskoj, kao i brojnim volonterima te sponzorima.