24. listopad 2013.

30. listopada Sajam poslova

sajam poslova

24.10.2013.-Grad Varaždin i ove je godine partner Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin, koji već šestu godinu organizira Sajam poslova u Varaždinskoj županiji. Sajam će se održati 30.listopada u sportskoj dvorani Gospodarske škole  u Varaždinu u vremenu od 10 do 16 sati.
Sajam je namijenjen poslodavcima, obrazovnim ustanovama, nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima i svim zainteresiranim za aktivno uključivanje na tržište rada, upoznavanje sa sadašnjom ponudom i potražnjom za kadrovima na području Varaždinske županije, te mogućnostima zapošljavanja na razini europskog ekonomskog prostora. Cilj Sajma poslova je povećanje mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija, usklađivanja ponude i potražnje te stvaranja partnerskih odnosa među dionicima tržišta rada.

PROGRAM SAJMA POSLOVA

10:00 Svečano otvaranje
10:00 – 16:00 Izložbeni pultovi poslodavaca, partnera,  obrazovnih ustanova, Hrvatskog    zavoda za zapošljavanje
11:00 – 12:00 Radionica o samozapošljavanju „Od ideje do realizacije“
12:00 – 13:00 Okrugli stol  „Informacijska pismenost – ključ zapošljivosti“
13:00 – 14:00 Radionica „ Postupak selekcije – iskustva i savjeti poslodavaca“
16:00 Zatvaranje sajma

Na Sajmu poslova predstavit će se poslodavci različitih djelatnosti s trenutnim i budućim potrebama za zaposlenicima, koji će ostvariti direktan kontakt s posloprimcima, te obrazovne ustanove koje će predstaviti ponudu obrazovnih programa. Partneri će predstaviti svoje aktivnosti, programe i projekte, a koji podržavaju zapošljavanje. Posjetitelji Sajma će imati priliku ostvariti direktan kontakt s poslodavcima, dobiti informacije o njihovim trenutnim i budućim  potrebama za zapošljavanjem, znanjima i vještinama koje traže poslodavci,  ispuniti upitnik za zapošljavanje kod potencijalnih poslodavaca, s nekim od poslodavaca već na Sajmu možete obaviti kratki razgovor vezano uz eventualno zapošljavanje, informirati se o mogućnostima redovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, stipendiranja i kreditiranja obrazovanja, dobiti informacije o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, o mogućnostima zapošljavanja na razini europskog ekonomskog prostora, upoznati se s radom i aktivnostima Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK), istražiti mogućnosti računalnog programa „Moj izbor“ i sudjelovati u radionicama.
Posebnost ovogodišnjeg Sajma poslova je što je ulaskom Hrvatske u Europsku uniju Hrvatski zavod za zapošljavanje postao je dio Europske mreže javnih službi za zapošljavanje (EURES), a time je hrvatskim građanima postala dostupna i usluga posredovanja pri zapošljavanju u drugim članicama Europske unije.